© Proshots

Klaas-Jan Huntelaar treft aankomende donderdag zijn oude club Ajax in de Europa League. De spits heeft een dubbel gevoel over de confrontatie met Ajax. “Het is leuk, maar ook weer niet. Ajax is – samen met Schalke – de club waar ik het langst heb gespeeld en de meeste contacten heb opgebouwd. Van jongs af aan keek ik ook graag naar Ajax. Daar wilde ik spelen”, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Het is nog de vraag of hij speeltijd krijgt tegen Ajax aangezien hij geen basisplaats heeft. “Waarom ik niet speel? Dat moet je aan de trainer vragen. Het heeft voor mij nu geen zin om daar in detail op in te gaan. Op een gegeven moment raakte ik geblesseerd en nu ben ik ongeveer twee maanden terug. Een handjevol wedstrijden heb ik vijf minuten mogen invallen, één keer een half uur. En in de Europa League speelde ik de terugwedstrijd tegen PAOK Saloniki. Of het nu uitzingen is? Er moet wel wat veranderen, ja. Maar ik strijd liever dan dat ik me in het elftal slijm. Zoals het nu bij Schalke gaat, is het niet naar tevredenheid. Ik heb een aflopend contract, dus dit is mijn laatste jaar bij Schalke”, vertelt Huntelaar, die al meerdere keren met een terugkeer naar Ajax is gelinkt.

Hij heeft ervaren dat spelers in de Bundesliga fysiek sterker zijn en in een hoger tempo spelen. “Al vond ik dat er in Ajax-Feyenoord ook wel een behoorlijk tempo zat. Toch is het in Nederland net iets minder intensief. Voetballen, dat kunnen de meeste Nederlanders wel. Maar in Duitsland hebben ze het altijd over de ’120 kilometer’ die je als team per wedstrijd bij elkaar moet lopen. En dan nog zo veel sprints.”

Bij Schalke is men positief over het bereiken van de volgende ronde. “Niet dat we Ajax wegblazen, maar normaal gesproken wint een club uit de Bundesliga van een Nederlandse ploeg. Maar in het begin speelden we Champions League en nu moeten we vechten om Europa League-voetbal te halen, dus dat geeft wel een beeld hoe het is gelopen.”