© Proshots

Niemand minder dan Klaas-Jan Huntelaar nam Ajax vandaag bij de hand. Na zeven minuten stond zijn naam al op het scorebord. Huntelaar wist middels een fraaie hakbal het net te vinden en heeft nu tegen alle teams uit de Eredivisie weten te scoren. Huntelaar deelt zijn gedachte over zijn mooie goal en het samenspel met Dolberg met de NOS.

“Mooie goal, mooie aanval. De bal ging diagonaal op Neres. Een goeie aanname van hem en hij zag dat ik vrijstond. Iedereen ging naar de eerste paal, dus kon ik hem mooi achter mijn standbeen naar de tweede paal schieten.” Je kan het een echte spitsengoal noemen. “Je ziet iets gebeuren en daar handel je naar. Je maakt zo’n goal eerst met het hoofd en daarna werk je het uit met de voet.” Huntelaar kan zich niet herinneren dat hij eerder zo’n doelpunt met de hak heeft gemaakt. Maar qua positie in het strafschopgebied en van dichtbij intikken, daar weet de spits wel raad mee. “Het is ook het herkennen van de situatie. Een speler die ervoor wil komen en een keeper die voor je staat. De beste optie was tweede paal en de bal kwam net iets achter mij, dus moest die er zo in.”

Dolberg en Huntelaar stonden voor het eerst beide aan de start van de wedstrijd. Beiden zijn echte spitsen en functioneren minder op de nummer 10-positie. Liepen ze elkaar niet in de weg? Huntelaar: “Ik weet niet of we elkaar in de weg zaten. In de eerste 20 minuten speelden we als team heel aardig. Daarna hadden we een fase dat het wat minder werd en dat wij moesten wennen.” Uiteindelijk begon het weer te lopen, maar de samenwerking tussen de spitsen liep nog niet vloeiend. “Er komt sowieso iemand meer op 10 te staan en dat wisselden we een beetje af. Dat is op zich geen probleem, als we maar niet te veel naast elkaar staan.”

Huntelaar heeft wel vertrouwen in zijn kompaan in de voorhoede. “De eerste 20 minuten waren goed, erna wat minder. Dat moet ook een beetje tijd krijgen. Misschien spelen we niet altijd zo, het ligt eraan wat de trainer beslist. We proberen er in ieder geval zo goed mogelijk op in te spelen.”

Of de samenwerking nu lekker liep of niet, Huntelaar steekt in een topvorm. “Ik voel me goed. Ik probeer het maximale eruit te halen en zorg dat ik fit ben en mentaal scherp blijf. En dat probeer je ook te blijven.”