Klaas-Jan Huntelaar heeft zich na de dramatische Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur misdragen, zo zegt Jeroen Elshoff. De NOS-commentator deed woensdagavond het radiocommentaar voor Langs de Lijn.

Elshoff deed in 2005 ook het commentaar toen AZ op de rand van de UEFA Cup-finale stond in de wedstrijd tegen Sporing Portugal maar in de laatste minuut van de verlenging nog een tegengoal te verwerken kreeg. “Na de 2-1 (van Lucas Moura, red.) heb ik de hele tijd gedacht: laat het niet nog een keer gebeuren. Laat het mij niet nog een keer gebeuren, dat ik weer de hele tijd teleurgesteld commentaar moet geven”, aldus Elshoff in de voetbalpodcast van de NOS.

Toch voltrok zich in de Johan Cruijff Arena alsnog een zelfde scenario als in 2005. “Precies hetzelfde: huilende mannen, volstrekt begrijpelijke emoties. Ik heb Huntelaar nog een bidon zien gooien naar de scheidsrechter, dat is volgens mij niet eens op tv geweest. Ik denk dat hij vond dat er te veel blessuretijd aan die blessuretijd werd toegevoegd, wat trouwens onterecht was: André Onana heeft dat zelf gedaan door tijd te rekken in de blessuretijd.”