© Proshots

Ajax deed zaterdagavond goede zaken door FC Emmen met 5-0 over het been te leggen. Huntelaar was daarbij belangrijk met twee doelpunten. De spits is tevreden met de overwinning, maar ziet ook genoeg verbeterpunten. “We moeten nu niet denken dat we heel goed gespeeld hebben”, aldus Huntelaar in een interview met de NOS.

Kritisch

Hoewel Ajax dus een ruime overwinning neerzette, was Huntelaar ook kritisch op zijn ploeg. “Je wilt altijd wel veel goals, maar je wilt ook zo mooi mogelijk spelen en zoveel mogelijk goals maken. Ik vond dat we er nog wel een tandje erbij konden zetten. Af en toe was het iets te rustig, maar uiteindelijk een goede uitslag en op naar de volgende wedstrijd.”

Huntelaar-doelpunt

De tweede goal van van de spits was een typisch Huntelaar-doelpunt. “Doelpunten worden altijd op een bepaalde manier gemaakt en daar moet je scherp op zijn”, legt de spits uit. “Als je kort op de achterlijn komt en de afstand naar de goal is niet zo ver, dan moet je de bal vaak terugleggen of chippen naar de tweede paal, want dan heb je de meeste kans op goals. Zo zijn er allerlei situaties die je zo kunt bekijken en waar je het maximale kan uithalen. Zo worden de goals vaak ook gemaakt.”

Gelijkspel tegen Heracles

De eerste thuiswedstrijd tegen Heracles zat Huntelaar nog op de bank. Tot eigen tevredenheid mocht hij tijdens het tweede Eredivisieduel in de Johan Cruijff Arena wel vanaf de aftrap verschijnen. Volgens Huntelaar komt de overwinning niet perse, omdat de trainer nu wel grotendeels met zijn basisopstelling begon. “Dat weet ik niet. We hebben genoeg kwaliteit om die wedstrijden ook te winnen. Dat hebben we jammer genoeg toen niet gedaan.” Huntelaar zag er zaterdagavond fit uit. Ook tegen Heracles was de spits topfit. “Dat wist hij wel, hoor. De trainer maakt gewoon keuzes. De ene keer pakt het goed uit en de andere keer minder goed, maar het ligt vooral aan onszelf. Met ons team kunnen we Heracles ook verslaan en dat hebben we niet gedaan. Dat is onnodig.”