Klaas-Jan Huntelaar denkt dat het wel eens voordelig kan blijken te zijn dat Ajax een lange weg moet afleggen in de jacht op Champions League-voetbal. Volgens de spits van de Amsterdammers kan Ajax profijt hebben van het feit dat het er al twee duels heeft opzitten.

“Anders start je net als vorig seizoen met OGC Nice direct tegen een zware tegenstander. Sturm Graz was achteraf gezien een lekkere opwarmer”, zegt in De Telegraaf. “Nu spelen we de derde voorronde, terwijl we al iets langer bezig zijn en twee goede wedstrijden in de benen hebben. Dus ik zie de extra duels niet als nadeel.”

Dit betekent echter niet dat de 76-voudig international denkt dat Ajax het makkelijk gaat krijgen. “Standard is een stuk beter, dus zullen we zelf ook weer beter moeten zijn. Bij Graz-uit hadden we de eerste helft een fase, waarin het spel te veel op en neer golfde”.

Volgens Huntelaar is de huidige selectie in ieder geval Champions League-waardig. “Er loopt ontzettend veel talent rond en het is super om daarmee samen te spelen”, stelt de spits, die ook blij is met de komst van Daley Blind en Dusan Tadic. “Dusan heeft ervaring, inzicht, scorend vermogen en kan beslissende passes geven. Hij is een complete speler, een goeie voor ons. Net als Daley. Ik ben blij dat Marc Overmars goed werk heeft geleverd, want we willen kampioen worden en de Champions League in.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Uitblinker slachtoffer luxeprobleem Ten Hag’