Klaas-Jan Huntelaar is het seizoen uitstekend begonnen met Ajax. Mede door de blessure van Kasper Dolberg, heeft de routinier een vaste plek in de punt van de aanval. Toch maakt Huntelaar zich niet druk over de naderende rentree van Dolberg.

Vrijdag meldde Erik ten Hag dat de Deense spits een aantal stappen voorwaarts heeft gemaakt en spoedig de groepstraining kan hervatten. “We gaan dit seizoen als het goed is heel veel wedstrijden spelen, dus dan hebben we iedereen nodig. Je kan uiteindelijk toch niet alles spelen. Het is aan de trainer hoe we het straks gaan invullen”, aldus Huntelaar tegenover NU.nl.

Huntelaar werd vorig jaar als tweede spits teruggehaald naar Amsterdam, maar laat in het midden of hij daar nu ook genoegen mee neemt. “Vorig jaar wist ik ook wel dat ik wedstrijden zou gaan spelen. Daar focus je je dan op. Je probeert er dan het maximale uit te halen. Ik zie het niet zo zwart-wit.”

De oud-speler van Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 vindt dat Ajax, behoudens het gelijkspel tegen Heracles (1-1) ‘lekker bezig’ is. “Het klikt gewoon op dit moment. Ik heb niet echt een voorkeur met wie ik voorin sta. Dusan Tadic en Hakim Ziyech hebben oog voor de assist en kunnen zelf scoren, maar die kwaliteiten bezit David Neres ook.”

Ook het Champions League-avontuur dat Ajax te wachten staat, ziet de spits met vertrouwen tegemoet. “Geweldig. Het eerste doel moet overwinteren zijn, maar het zou fantastisch zijn als we als tweede of zelfs als eerste in de poule kunnen eindigen. Dat is de uitdaging.”

“Ik weet ook wel dat het niet voor de hand ligt dat we Bayern onder ons weten te houden. Dat is nog een niveautje hoger. Daarom zaten zij ook in pot 1 en wij in pot 3. Maar je moet jezelf van tevoren niet kleiner maken dan de anderen. Als zij niet volle bak gaan en wij wel, hebben we gewoon een kans.”

Huntelaar: “Waren er op gebrand om dat recht te zetten”