Klaas Jan Huntelaar is opgelucht met de 1-0-zege op VVV Venlo. Vlak voor tijd werd er via de VAR een penalty toegekend, waardoor Ajax de wedstrijd toch winnend wist af te sluiten. “De opluchting na afloop was wel groot. Het is een belangrijke overwinning. Het zat er wel de hele wedstrijd aan te komen. Vooral in de eerste helft hadden we een paar keer moeten scoren. Die maken we niet, maar gelukkig wel vlak voor tijd”, zegt de spits in gesprek met Ajax TV.

“Positief dat we er alsnog een zege uitslepen”

Vorige week verspeelde Ajax twee punten tegen Heracles Almelo. Even leek dat ook het geval te zijn in Venlo. De wedstrijden zijn volgens Huntelaar niet te vergelijken. “Het zijn twee verschillende wedstrijden. Heracles deed zelf nog wel iets meer dan VVV, die zakten echt helemaal in. Het is lastig om door te komen en de momenten die je krijgt moet je dan afmaken. Dat deden we niet, waardoor zij achterin kunnen blijven staan en ook blijven geloven in een goed resultaat. Daarom is het belangrijk om die goal te maken.”

“Ook op het WK zag je dat ploegen het moeilijk hadden tegen teams die zich ingroeven. Het is niet leuk om tegen te spelen, maar je moet wel een manier vinden om te winnen”, vervolgt hij. “En dat hebben we vandaag gedaan. Dat is een compliment, zeker na vorige week toen we toch wel een mentale tik kregen. Het is positief dat je de zege er alsnog uitsleept.”

Ten Hag: “Moeten meedogenlozer worden voor de goal”