Ajax laat deze zomer op de transfermarkt zien de sportieve lat hoog te leggen komend seizoen. Met Daley Blind en Dusan Tadic werden twee Premier League-spelers gehaald. Klaas-Jan Huntelaar merkt dat er een sterk gevoel van positivisme in de spelersgroep leeft.

“k denk dat iedereen ziet dat Marc Overmars heel goed bezig is met aankopen”, vertelt Huntelaar tegen de NOS. “Iedereen merkt dat. En iedereen voelt dat. Het mooie is: iedereen wil er deel van uitmaken. Dat positivisme zie je. Iedereen ziet dat er fantastisch werk wordt gedaan.”

Behalve Blind en Tadic werden eerder al Zakaria Labyad, Hassane Bandé en Perr Schuurs aan de selectie toegevoegd en alleen Kluivert vertrok tot dusver. “Als je Justin Kluivert voor 17 miljoen euro verkoopt en je haalt voor 11 miljoen euro Dusan Tadic terug, dan heb je als club een goede deal gemaakt. We willen er vol voor gaan. En ik denk zelfs dat jongens die overwegen om weg te gaan, nu graag willen blijven als er geen juiste club komt. Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax.”

Huntelaar: “Het is nog een beetje wisselend allemaal”