Klaas Jan Huntelaar scoorde afgelopen dinsdag zijn vierde Europese doelpunt van het seizoen. De spits oogt fit en voelt zich dat ook. “Ik voel me goed. Natuurlijk voel je het wel één of twee dagen als je alles hebt gegeven in de wedstrijd. Maar dat herstelt wel weer. Daarvan heb ik in de wedstrijden absoluut geen last”, zegt hij tegen Ajax TV.

Ajax speelde een zeer goede wedstrijd tegen Standard Luik en dat is iets waar Huntelaar tevreden over is. “Er stond veel druk op die wedstrijd. Als je goed met die druk om kan gaan, is het een teken dat je er als team goed in zit. De komende wedstrijd moeten we dat weer doen.”

Vorige week speelde Ajax teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. “We moeten laten zien dat we geleerd hebben van het duel tegen Heracles. Je kan wel zeggen dat je er van hebt geleerd, maar uiteindelijk bepaalt het resultaat of je er van geleerd hebt of niet. Ik denk dat we er goed naar gekeken hebben en dat we het weten. Maar je moet het wel elke keer eerst nog gaan doen. Daar moeten we ons op richten en dan komen de resultaten ook.”

Huntelaar: “Als spits wil je altijd meer scoren”