Klaas Jan Huntelaar is blij met zijn contractverlenging bij Ajax. Het hing al geruime tijd in de lucht dat de spits bij Ajax zou gaan blijven, maar vrijdag werd zijn contract officieel verlengd. “Voor mij stond buiten kijf dat ik wilde blijven en dat heb ik ook aangeven. Ajax toen ook en het enige wat nog moest gebeuren was alles op papier zetten. En dat hebben we nu gedaan”, laat hij weten in gesprek met Ajax TV.

“Het belangrijkste is dat we dit seizoen gaan presteren. Dat wil ik, zoals altijd, gaan laten zien op het veld. Daarnaast wil ik sturing geven aan het team naast het veld. En waar nodig het team en de staf helpen om succesvol te zijn”, vervolgt de aanvaller.

Huntelaar kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Ajax beschikt over een zeer goede en talentvolle selectie. “Er zijn nog veel spelers op vakantie. En er zijn ook nieuwe jongens die we nog beter moeten leren kennen. Maar de meeste jongens die terug komen, die kennen we al. De aankopen zijn erg goed. We hebben een heel gretig team. Iedereen werkt hard en probeert elke dag het maximale eruit te halen. Dat moet gaan resulteren in mooie prijzen.”

Officieel: Huntelaar verlengt contract met één jaar