In de eerste minuten leek het erop dat Ajax een monsterscore neer ging zetten tegen FC Twente. Het had na 10 minuten al op 3-0 of 4-0 kunnen staan. Uiteindelijk liet Ajax Twente terugkomen tot 1-1 en had het een penalty nodig om te winnen.

Veel energie

“Ik denk dat we in de eerste helft wel een aantal kansen hadden en het onszelf makkelijker hadden kunnen maken. Ik denk dat we veel energie hebben gestoken in de openingsfase en dan zie je dat het daarna wat minder wordt. Dat is normaal, je kan niet 90 minuten vol gas gaan, want dan krijg je uiteindelijk toch gaten achterin”, vertelt Klaas Jan Huntelaar aan AT5.

 

Supporters

“Soms stonden ze met 6 man op een rij te verdedigen. Na onze goal moesten zij wel iets meer doen, maar ze gingen niet echt volle bak vooruit. Dus het lag meer aan onszelf, dat we dom balverlies leden”, vertelt hij over het spel dat Twente speelde. Ajax wist opnieuw niet te overtuigen en de tribunes liepen dan ook deed keer al voor het einde van de wedstrijd leeg: “Ik zag dat niet, want ik was met de wedstrijd bezig. Er zijn altijd mensen die eerder weg, omdat ze niet in de file willen staan of wat dan ook. Wij vinden het het leukste als iedereen natuurlijk gewoon in het stadion blijft zitten”, besluit de spits.

Bekijk het interview: