Ajax wist zich voor het eerst in vier jaar weer eens te plaatsen voor de Champions League, maar na de relatief gunstige loting hopen veel mensen op meer. Klaas-Jan Huntelaar probeert de hoge verwachtingen een beetje te temperen.

Om ook na de winter actief te blijven in het miljardenbal, moeten de Amsterdammers minimaal tweede worden in een groep met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Huntelaar geeft toe dat dit perspectief biedt. “Dat is ook wel zo, maar ik proef dat de buitenwereld wat makkelijk denkt over deze tegenstanders”, zegt de spits in het Algemeen Dagblad. “Waarom? Zoveel hebben Nederlandse clubs niet laten zien. We moeten niet gaan zweven, maar het is mooi dat er weer hoop is.”

Met name voor Benfica, dat regelmatig de groepsfase doorkomt, moet Ajax op zijn hoede zijn. “Zij zitten niet voor niets in pot twee bij de loting hè. Een club die structureel goed presteert in Europa. Overwinteren in Europa is het doel. Alles wat meer is zou fantastisch zijn.”

Toch gelooft Huntelaar er ook wel in dat Ajax in staat is te verrassen in de Champions League. “Daar geloof ik heilig in. We spelen met veel mensen voor de bal. Dat is onze kracht, maar dat kan soms ook een zwakte zijn. Als team moeten we daar een weg in vinden. Ik ben zelf ook benieuwd of dat gaat lukken. Dat maakt deze week met wedstrijden tegen AEK en PSV ook zo mooi.”

Bayern mist Tolisso en Rafinha tegen Ajax