Woensdagavond treft Huntelaar met Sergio Ramos een oude bekende, wanneer Real Madrid het tegen Ajax opneemt in de Johan Cruijff Arena. De twee speelde in 2009 een half jaar samen bij de ‘Koninklijke’.

Ramos staat bij velen vooral bekend als een smerige speler, maar Huntelaar noemt hem in De Telegraaf ‘een aardige gozer’. “Natuurlijk is hij een fantastische verdediger, aanvoerder, maar ik ken hem ook als een leuke, open gast. En dat hij in het veld dingen heeft gedaan… Iedereen heeft dingen gedaan, ik ook”, lacht de spits. “En Nigel de Jong ook. Wij deden het ook alleen om te winnen, dus daar heb ik geen problemen mee, hoor.”

Het contract van Klaas-Jan Huntelaar loopt na dit seizoen af. De routinier is nog altijd niet met Ajax in gesprek over een nieuwe verbintenis. Toch lijken beide partijen open te staan voor een verlenging.

Onlangs gaf de ervaren spits nog aan erop te rekenen zijn contract snel te gaan verlengen, maar hij hoorde nog altijd niets van Marc Overmars. “Ik zag ook iets in de media, maar laat ik me eerst maar eens focussen op de wedstrijden”, zegt Huntelaar. “We zijn nog niet in gesprek.”