Ajax won afgelopen seizoen ‘de dubbel’ en liep op een haartje na de Champions League-finale mis. Klaas-Jan Huntelaar merkt dat de standaard is verschoven en de verwachtingen hoger zijn bij Ajax.

“Het vorige seizoen van Ajax heeft veel ogen geopend”, aldus de routinier op Ajax-website. “Veel mensen zijn positief. Dat zie je ook na wedstrijden. Als je wint, zeggen mensen het sneller dan die tijd ervoor. Nu zeggen tegenstanders weleens: We hebben tegen één van de betere clubs in Europa gespeeld.”

Ook dit seizoen is Ajax goed begonnen. De Amsterdammers staan bovenaan in de Eredivisie en won beide Champions League-wedstrijden met 3-0. Toch merkt Huntelaar dat de ploeg er nog niet helemaal is. “Het voelt momenteel nog niet als het niveau van vorig jaar. In de Champions League had Lille tegen ons moeten scoren. Valencia natuurlijk ook. Desalniettemin denk ik dat we wel gewoon twee terechte overwinningen hebben geboekt. Maar het kan nog een stukje beter.”

Ook afgelopen weekend was Huntelaar met de openingstreffer tegen ADO Den Haag (0-2) belangrijk. “Mijn kids zeggen altijd: Je moet 3 keer scoren, want dan krijg je de bal mee naar huis. Ze zijn gretig op de bal. Er liggen inmiddels wel wat ballen thuis, ja. Mijn kinderen proberen de meeste wedstrijden te kijken. Ze begrijpen het ook wel, ze hebben er best wat kijk op.”