Klaas Jan Huntelaar zag Ajax een goede wedstrijd spelen tegen Vitesse. De 35-jarige spits vond dat de Amsterdammers na vorig seizoen iets hadden recht te zetten tegen Vitesse. “In de eerste helft gaven we goed druk. We creëerden veel kansen, waarvan we een paar goed afmaken. Daardoor maak je het jezelf veel makkelijker”, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Gebrand

Uiteindelijk won Ajax in Arnhem met 4. De aanvaller wist twee keer te scoren. Huntelaar staat door zijn twee goals nu 25e op de all-time topscorerslijst van de Eredivisie. “Nee, dat wist ik nog niet. (…) We hebben goed gespeeld. Bij de goals spelen we het goed uit. Het is lekker om te scoren, natuurlijk. Maar het belangrijkste is dat we de punten pakken. Vitesse-uit is toch een lastige tegenstander. Vorig jaar hebben we er niet van gewonnen, dus we waren er op gebrand om dat recht te zetten.”

Oranje

Bondscoach Ronald Koeman liet vorige week weten dat hij Huntelaar nog altijd in de gaten houdt voor het Nederlands Elftal. De spits focust zich nu vol op Ajax. “Ik focus me op Ajax. Daar wil ik mijn ding blijven doen. Koeman gaat over wie hij oproept. Ik concentreer me gewoon op Ajax en niks anders.”

Blind: “Dat was genieten van achteruit”