© Proshots

Ajax staat na meer dan duizend dagen weer eens bovenaan. Klaas-Jan Huntelaar mocht weer eens in de basis beginnen en zag ook dat het niet altijd even sprankelend en overtuigend was. Maar er telt maar één ding en dat is de overwinning die vanavond is geboekt. Tegenover Fox Sports doet de spits zijn verhaal.

Klaas-Jan moet de laatste tijd Tadic en soms Dolberg voor zich dulden maar zelf heeft de 34-jarige spits hier geen moeite mee: “Ja tuurlijk moet je geduld hebben. Ik wist van te voren dat ik minder zou spelen dan is het minder lastig. Vandaag speelde ik en stond ik er.” Door de overwinning op FC Emmen staat Ajax minimaal één dag bovenaan. PSV komt donderdag in actie thuis tegen PEC Zwolle.

Ajax kwam voor rust met 2-0 voor en maakte na rust snel drie goals waardoor het snel gespeeld was. Toch was het niet de beste wedstrijd van de Amsterdammers: “Het was geen zakelijke overwinning, zij begonnen ook best goed speelde wat optimistischer. Maar het gaat erom wat wij zelf laten zien, we maakte een aantal mooie doelpunten. Het is jammer dat we in de laatste tien minuten nog twee goals tegen krijgen.” Één van die twee tegengoals was een eigen doelpunt. Tagliafico speelde de bal hard op Onana die niet stond op te letten, hij kon niet meer voorkomen dat de bal in het doel belanden. Ook bij het tweede doelpunt van Emmen zag Onana er niet goed uit. Een afstandsschot die houdbaar leek liet toch het net krullen waardoor de eindstand 2-5 is.

Klaas-Jan Huntelaar heeft vanavond zijn honderdste goal voor Ajax gemaakt, zelf is hij daar heel content mee. Van de honderd vond hij er eentje in het bijzonder uitspringen:”Lekker dat ik die honderdste maak. Die omhaal tegen Heracles vond ik één van de mooiste die ik heb gemaakt.”