Afgelopen seizoen presteerde Ajax iets unieks door in eigen land ‘de dubbel’ te pakken en bovendien de halve finale van de Champions League te halen. Klaas-Jan Huntelaar denkt dat de Amsterdammers komend seizoen opnieuw in staat moeten zijn om hoge ogen te gooien, wanneer de ploeg ‘een beetje bij elkaar’ blijft, zo zegt hij tegen Voetbal International. 

“Als er heel veel veranderingen komen, is het afwachten hoe het team daarop inspeelt”, aldus Huntelaar. “Maar ik geloof erin dat we opnieuw ver kunnen komen in de Champions League. Al moeten we ons eerst zien te plaatsen voor de poulefase, hè. Maar na ons vorige seizoen moet het de ambitie zijn iets vergelijkbaars neer te zetten.”

“Het is een mooie uitdaging te laten zien dat we twee of drie jaar achter elkaar kunnen presteren in Europa. Dat ligt echt aan onszelf”, vervolgt de routinier. “Die ambitie moeten we niet alleen uitspreken, maar we moeten er ook echt in gelóven. Internationaal succes moet niet iets zijn wat je overkomt. Want dan gaat het je niet nóg een keer lukken. De overtuiging dat het echt mogelijk is, kan je net die laatste paar procent opleveren.”

Een aantal goede aankopen kunnen daar volgens Huntelaar aan bijdragen. “Als dat een paar jaar achter elkaar gebeurt, dan versterkt het elkaar. En kun je tot een samenstelling komen waarmee je ook in Europa succesvol kunt zijn. Een mix van ervaring en talent zorgt niet alleen voor balans in het veld, ook op de langere termijn is het goed voor de club: de opgeleide talenten vertegenwoordigen een bepaald kapitaal.”