© Proshots

Ajax behaalde een belangrijke overwinning om in het spoor van PSV te blijven. Tegelijkertijd neemt het ook drie punten meer voorsprong op de andere concurrent: AZ.

Duels

Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, iets wat de ervaren Huntelaar wel ligt. Vooral de duels met zijn naaste belager Hatzidiakos sprongen eruit. “Dat waren goede duels, met allemaal wel”, zegt Huntelaar tegen de NOS. In dit soort wedstrijd kan ervaring het verschil maken. “Je wilt gewoon winnen, dus gebruik je alles wat daar voor nodig is.” Die ervaring nam Huntelaar ook mee in zijn duel met de AZ-verdediger, waarna Ajax een penalty kreeg. “In die duels moet je een beetje slim zijn. Ik draaide bij hem weg en hij zat toen al om mij heen. Op zo’n moment kun je alleen nog maar vast houden. Gelukkig zag de scheids dat ook.”

Doelpunt

Ajax maakte vlak voor rust de gelijkmaker. AZ verspeelde de bal op het middenveld en Ajax schakelde vliegensvlug om. “Neres wint de bal en zag mij gaan. Hij gaf hem goed mee. Met een sliding kon ik de bal nog over de keeper stiften”, zegt Huntelaar over zijn goal.

Friday

Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg AZ-spits Fred Friday nog een dot van een kans. Ajax mag van geluk spreken dat het met drie punten naar huis gaat. Ondanks die grote kans, was Huntelaar niet bang dat AZ de 2-2 zou maken. “Je blijft scherp om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk kansen krijgen. Dat ene moment zagen we er heel slecht uit. Het mag niet gebeuren dat zo’n bal zo zacht er tussen wordt gespeeld en niemand reageert. Dan moeten we wat scherper zijn.”

Titelrace

Het was een belangrijke week voor Ajax. Het won de topper van PSV en zette vervolgens goed door, door tevens te winnen van Excelsior en AZ. De afstand tussen Ajax en PSV is geslonken tot vijf punten, terwijl het een week geleden nog tien punten scheelde. Huntelaar: “Het was een week met veel overwinning. Dan is het altijd een goede week. We zijn nog niet terug in titelrace, want we staan nog vijf punten achter. Maar we komen van tien punten, dus het ligt nog helemaal open en het is nog lang niet gespeeld.”