Zlatan Ibrahimovic adviseert Ajax om woensdagavond in de CL-kraker tegen Juventus met zelfvertrouwen aan de aftrap te verschijnen. Volgens de Zweed hoeft Ajax voor niemand bang te zijn, zo zegt hij in een interview met Voetbal International.

Zlatan heeft een verleden bij zowel Ajax als Juventus en heeft dus geen duidelijke voorkeur. Wel heeft hij advies voor de Amsterdammer. Ajax moet zich straks niet bezighouden met de status van Juventus”, aldus de spits van LA Galaxy. “Dat hebben ze tegen Real Madrid ook niet gedaan. Vooraf geloofde niemand in de kansen van Ajax tegen Real. Maar door te geloven in eigen kracht en het vertrouwde spel te spelen, ongeacht de tegenstander, hebben ze een topprestatie geleverd.”

“In mijn tijd bij Ajax pasten we ons óók zo min mogelijk aan”, vervolgt Ibracadabra. “Tegen wie we ook speelden. AC Milan, Inter, Arsenal; ze kregen allemaal te maken met een ploeg vol zelfvertrouwen, die het eigen Ajax-spel kwam spelen. En zo zijn er nog veel meer periodes geweest in de clubgeschiedenis waarin ze de absolute top uitdaagden. Of zelf tot die top behoorden. Ajax hoeft zich niet aan te passen, nooit, aan niemand.”