Zlatan Ibrahimovic heeft zich negatief uitgelaten over de twee hoofdpersonen rond de Ajax-soap. In een gesprek met het Algemeen Dagblad noemt de Zweedse spits Johan Cruijff een halve zool en Louis van Gaal een dictator. “Johan Cruijff is een halve zool en Van Gaal een dictator, zonder ook maar een beetje gevoel voor humor. Toen Van Gaal op een dag zei dat ik meer aan het teambelang moest denken, reageerde ik geprikkeld.”

Ibrahimovic speelde van 2001 tot 2004 voor Ajax. In deze periode speelde de spits 74 officiële wedstrijden, waarin hij  35 maal tot scoren kwam. De Zweedse international kwam in aanraking met Van Gaal toen laatstgenoemde in 2004 naar de club kwam als technisch directeur. Van Gaal was van mening dat het beter was om Ibrahimovic te verkopen, wat hem door de Zweed niet in dank werd afgenomen.

De band tussen Ibrahimovic en Johan Cruijff is niet compleet duidelijk. De lange spits kent Cruijff als vriend van Josep ‘Pep’ Guardiola, huidig trainer van FC Barcelona. Ibrahimovic botste in zijn periode bij FC Barcelona geregeld met de Spaanse oefenmeester, wat leidde tot een vertrek van de Zweedse spits.