© Proshots

Toby Alderweireld krijgt vanwege zijn verleden bij Ajax veel succeswensen vanuit Nederland, aldus de Belgische-international tegenover De Telegraaf. De Belgen spelen vrijdagavond in de kwartfinale de kraker tegen Brazilië, het land dat voor velen de topfavoriet is om het WK in Rusland te winnen.

“Het blijkt nu toch wel dat iedereen met een Ajax-hart graag naar België kijkt,” geeft Alderweireld aan. “Dat heeft ongetwijfeld met Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en mij te maken. Allemaal ex-Ajacieden die in Rusland in een België-shirt staan.”

Dit WK kent velen verrassingen. Daarom denkt Alderweireld dat er geen topfavoriet is om het WK te winnen. “Je ziet dat elk land van elk land kan winnen. Dat onvoorspelbare maakt het WK mooi. Dat wij in het rijtje kanshebbers worden gezet, is eervol. Niet meer dan dat.” De verdediger gelooft volop in een zege tegen Brazilië en denkt dat het Belgische elftal de kwaliteiten heeft om elk land te verslaan. “We zullen wel in top vorm moeten zijn om kans te maken en door te gaan naar de halve finale.”