In het kader van de ledenraadvergadering bij Ajax van vanavond stond Keje Molenaar, een van de op voorspraak van Johan Cruijff in de ledenraad verkozen oud-spelers van de club, de media te woord. “Ik hoop op een goede vergadering,” liet de lange tijd als nieuwe directeur van Ajax getipte Volendammer weten tegenover Telesport.

Volgens Molenaar bestaat er weinig discussie over de goede plannen die Cruijff en de zijnen zouden hebben gepresenteerd, ook niet onder de bestuursleden. “Ik heb begrepen dat eigenlijk iedereen het plan van Johan wel steunt,” vertelde Molenaar. “Dat is een goede zaak. Iedere man en zelfs vrouw met voetbalverstand zal het wel met Cruijff eens zijn.”

Molenaar denkt, met de andere Cruijff-volgers uit de ledenraad, dat het vooral gaat om concrete vragen waar de onenigheid in zit, anders dan de algemene nieuwe lijn die het rapport uitstraalt. “Het gaat om een paar dingen. Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld of Dennis Bergkamp en Wim Jonk, zonder dat ze al te veel ervaring hebben, een belangrijke functie moeten krijgen,” aldus Molenaar.