© Proshots

Valentijn Driessen heeft bij het radio programma Nh Sportcafe van RTV Noord-Holland uitgehaald naar ‘Kamp-Bosz’. Volgens de journalist van de Telegraaf hebben Peter Bosz en Henrie Krüzen de ‘ijzige sfeer’ gebruikt om te kunnen vertrekken.

“Dat is één. En wat ik óók niet netjes vind is de trap na van eerst Bosz en nu Krüzen weer. Het klopt dat er de sfeer ijzig was, maar Bergkamp, Rekelhof en Spijkerman kregen een trap na.” Zo begint Driessen, wat hem ook is opgevallen is dat Bosz tijdens de persconferentie niet in wou gaan op het vertrek bij Ajax. “Wees dan ook een vent en zeg dat je een geweldige aanbieding kreeg. Iedereen weet dat je vijf keer zoveel gaat verdienen, dan kun je dat wel zeggen.”

“Bosz heeft de regie gevoerd van wat er in de kranten zou komen. Die verhalen komen natuurlijk uit het kamp van Bosz.” vervolgt Driessen. Ook laat de journalist weten dat Spijkerman een andere functie zal gaan bekleden bij Ajax: “Hij zou coördinator worden van Jong Ajax, het werd tijd dat we dit in de kranten gingen zetten, maar toen ging Bosz zelf al weg. In de krant hebben we daar te weinig mee gedaan. Als je Bosz ernaar vroeg ontkende hij het. Hij beschermde toen zijn staf.”

Ook concludeert Driessen dat het verhaal allemaal groter is gemaakt dan het in werkelijkheid is, daarmee gaat hij dieper in over het verhaal rondom Spijkerman: “Spijkerman wilden niet meer met Bosz samenwerken. Bosz wilde eigenlijk de hele clan eruit, toen hij naar Dortmund kon ging hij hardere eisen stellen. Spijkerman mocht onder De Boer alles doen, maar Bosz wilde alles zelf doen. En hij deed dat ook. Spijkerman voelde zich daardoor ontheemd en vroeg zich af: Wat doe ik hier nog?”

Als Valentijn Driessen het voor het zeggen zou hebben bij Ajax dan was Michael Laudrup de nieuwe trainer geworden: “Hij is opgegroeid in de filosofie, altijd met Cruijff gewerkt. Met Keizer heb je geen zekerheid. Hij wil best hoofdtrainer worden maar hij wil ook wel eerste een of twee jaar naast een grote trainer plaatsnemen.”