Ajax-aankoop Theo Janssen is niet bang dat hij in het Nederlands elftal voorbij is gestreefd door Kevin Strootman. De kersverse PSV’er maakte indruk tijdens de oefentrip van Oranje in Zuid-Amerika, maar Janssen maakt zich geen zorgen. “Ik vind mezelf beter dan Strootman”, aldus de middenvelder tegenover NUsport.

“Strootman is een type die ook anderen kan neerzetten. Daar zijn er niet veel van”, zo oordeelt Janssen. ”Maar ik vind mezelf beter. Zo eerlijk moet je zijn. Dat heb ik altijd bij een speler die op dezelfde positie speelt.” Datzelfde geldt volgens Janssen ook voor Van Bommel. ”Dat moet je doelstelling zijn, maar je moet ook de overtuiging hebben dat het zo is. Die heb ik wel.” Vervolgens beargumenteert de Ajax-middenvelder zijn woorden: ”Hij (Strootman, red.) kan niet meer brengen dan ik. En ik heb meer ervaring.”

Of hij veel zal spelen op het EK in 2012 weet Janssen nog niet. “Dat moeten we nog zien. Er komt nog een heel seizoen aan. Het is wel een doel geworden. Bij FC Twente ging het goed, in Oranje ook. Als ik was meegegaan naar Zuid-Amerika had ik gespeeld tegen Brazilië en Uruguay. Ben ik van overtuigd. Daarom was het balen dat ik niet kon. Strootman heeft zijn kans gepakt. Hij is ook echt een goede speler.”