Nog niet lang geleden was Daley Blind nog de schlemiel bij Ajax, maar dit seizoen is Blind één van de zekerheidjes in het elftal. ”Ik ben blij dat ik nu een vaste basisplaats heb”, geeft Blind aan.

Blind is samen met Kenneth Vermeer, Toby Alderweireld en Siem de Jong de enige speler die dit seizoen nog geen competitieduel miste. Allen kregen van coach Frank de Boer speeltijd in de tot nu toe gespeelde wedstrijden.

In gesprek met Spits zei Blind het volgende: ”Ik lees niet alles wat er over me gezegd en geschreven wordt. Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Daar ben ik inmiddels ook wel aan gewend. En ja soms doet het pijn als er iets gezegd wordt en soms is het een beetje oneerlijk, maar zoals ik zei daar raak je aan gewend. Wat het meeste pijn doet is als je wordt uitgefloten door je eigen supporters.”

„Het heeft me wel mentaal gesterkt. Natuurlijk was het wel eens zwaar, maar op een gegeven moment zei ik tegen mezelf: je weet dat je goed kan voetballen, nu je kop leeg maken en keihard werken. Dat heb ik gedaan. Dat heeft me gebracht waar ik nu ben, een vaste waarde in de ploeg.”

Zondag speelt Blind met Ajax een belangrijke competitiewedstrijd en heeft veel zelfvertrouwen geput uit de overwinning van woensdagavond tegen Manchester City. ”Deze zege geeft ons heel veel zelfvertrouwen voor de Klassieker van zondag. Je gaat daar toch heel anders naar toe als je gewoon verliest van City. Ja, we moeten winnen, want Ajax moet in de competitie altijd winnen.”