Gregory van der Wiel is er zich van bewust dat hij geen kind meer is. De rechtsback, die op 19-jarige leeftijd zijn debuut maakte, kijkt tegen niemand meer op. Dit zegt hij in een gesprek met OnsOranje. ”Ik ben ook van geen enkele speler meer onder de indruk.”

Vorig jaar stond Van der Wiel nog oog in oog met spelers als Robinho, Kaka en Luis Fabiano. ”Spelen tegen Brazilië vond ik in het begin nog wel indrukwekkend. Dat zijn wedstrijden op zich. Dat zijn wereldspelers. Mooi om tegen te spelen. Toen ik tijdens de WK-kwartfinale in de spelerstunnel naast die spelers stond, keek ik wel even naast me. Nu niet meer.”

”Ik kijk tegen geen enkele speler meer op. Het boeit me eigenlijk niet tegenover wie ik sta”, vervolgt hij. “Ik ben geen jongetje van achttien meer. Inmiddels heb ik een WK-finale gespeeld.”

In juni stonden de twee ploegen weer tegenover elkaar. Van der Wiel had de taak om supertalent Neymar te bedwingen. ”Dat is een speler die heel goed kan worden, ik denk niet dat ik daar alleen in sta. Een groot talent. Neymar is heel lichtvoetig. Net als andere Brazilianen. Hij is pas negentien tenslotte. Ik moet zeggen: tegen ons speelde hij niet eens op zijn top.”