© Proshots

André Onana was zaterdagavond zeer belangrijk in de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De keeper voorkwam puntverlies met een aantal fantastische reddingen. Voor de camera’s van FOX Sports gaat Onana verder in op de wedstrijd.

Goede tegenstander

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd, want we speelden tegen een goede tegenstander. En zij hadden een hoop kansen om te scoren”, zo begint Onana. Hoewel de keeper dus puntverlies voorkwam, ziet hij het zelf anders. “Nee, want ik ben niet de jongen die de doelpunten scoort. Met reddingen kan je niet alles redden. Ik denk dat de voorhoede belangrijker is dan ik. Ik ben hier om mijn werk te doen en ben erg blij met wat ik deed.”

Fantastische reddingen

Onana kreeg, zeker in het laatste half uur van de wedstrijd, een hoop ballen op zich af. De keeper was echter voortdurend scherp. “Ik had het inderdaad druk, maar de tegenstander was goed. Ze wilden scoren en wij verdedigden goed. Ik ben erg blij met het resultaat.” De fantastische reddingen kwamen volgens Onana niet uit de lucht vallen. “Dit is wat ik elke training probeer te doen. Vandaag waren het soms moeilijke ballen en ik pakte ze.”

Scherpte Ajax-keeper

Het blijft voor een Ajax-keeper lastig om de hele wedstrijd scherp te blijven. Zo was Ajax zaterdagavond grote stukken van de wedstrijd de bovenliggende partij, waardoor Onana ook weinig te doen had. “Ja, dat is moeilijk. Dat is het moeilijke dat Ajax heeft, want het grootste gedeelte van de tijd staat Ajax in positie en moet je jezelf blijven focussen. Voor mij is het belangrijk kalm te blijven en te wachten tot er iets gebeurt.”