Theo Janssen dacht er serieus over na om te stoppen met voetballen. Na zijn auto-ongeluk in 2009 kwam de linkspoot zwaar in een dip. De middenvelder, toen nog spelend bij FC Twente, werd uiteindelijk door een psycholoog op andere gedachten gebracht. Dit zegt hij in een interview tegenover Helden magazine.

De Ajax-middenvelder spreekt in het nieuwste magazine over een gitzwarte periode uit zijn leven. Bij het ongeval raakte collega en goede vriend Kevin Moeliker zwaargewond. “Ik heb echt overwogen om te stoppen met voetbal, ik had er totaal geen zin meer in”, zo zegt Janssen.

“Waar doe ik het nog voor, heb ik mezelf afgevraagd. Soms is het beter als je niet bekend bent.” Over het stoppen heeft Janssen lang getwijfeld: “Ik dacht ook: als ik stop met voetballen zijn ze me over een jaar weer vergeten, dus laat ik dat maar doen. Mijn vrouw Natascha heeft me aangeraden naar een psycholoog te gaan.”

Toch ging ook die behandeling niet vanzelf: “De eerste keren had ik er helemaal niets aan, het sloeg totaal niet aan. Maar langzaam ging het beter. Ik ga de komende tijd zeker weer naar haar toe. Het is inderdaad een vrouw, ja. Ik praat niet graag met mannen.” De verwerking van het ongeluk was ook zeer heftig: “In die periode concentreerde ik me alleen nog maar op wedstrijden spelen. Op helemaal niets anders. Het was overleven, en ik was totaal niet gelukkig. Wie goed in mijn ogen keek zag het verdriet.”

Het duurde nog tot vorig seizoen bij FC Twente, totdat hij weer echt plezier kreeg in het voetbal: “In het kampioensjaar was ik nog te zeer met het ongeluk en mezelf bezig om optimaal te genieten. En ja hoor, ik heb veel gehuild. Vooral als ik alleen thuis was. Ik dacht alleen maar: hoe heb ik zo stom kunnen zijn?”