Frank de Boer was niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren werden met een 3-0 nederlaag terug gestuurd na Overijssel door twee goals van Arek Milik en een doelpunt van Lasse Schöne, maar volgens De Boer was het spel niet altijd even goed. FOX Sports interviewde de oefenmeester na afloop van het competitieduel. “Ik denk dat we degelijk hebben gespeeld, maar het was niet onze beste wedstrijd. Zij gingen vrij goed en vroeg druk zetten, dat vind ik heerlijk als een tegenstander dat doet. Als je dan de tweede bal wint, is het helemaal open. Daar anticipeerden we slecht op, middenvelders kwamen niet in het eerste duel, kregen de druk er niet op.”

“We hebben geen kansen weggegeven, je gaat heerlijk de rust in met 3-0. Met 2-0 zouden ze datzelfde spelletje blijven spelen. Cruijff zei al eens dat 2-0 een nare stand is, want je weet niet wat je moet doen”, vertelt de geblesseerde coach.

De oefenmeester vond wel dat de wedstrijd niet met 22 spelers geëindigd moest worden. “Het hele stadion ziet dat Milik wordt vastgehouden en alleen op de keeper afgaat, dan moet je fluiten.” De Boer laat verder weten zeer tevreden te zijn over de spits. “Milik wordt topscorer in mijn periode, hij is goed bezig. Dat hij geen andere concurrent heeft, is een voordeel. Maar nu heb ik geen twijfels om hem in de spits te zetten.”