Derk Boerrigter, de vleugelaanvaller die deze zomer is overgekomen van RKC Waalwijk, zit vol ambitie. “Wij moeten gewoon weer kampioen worden. Tegen De Graafschap kunnen we de eerste stap zetten,” vertelt Boerrigter op de clubwebsite van Ajax.

Twee maanden geleden speelde de Oldenzaler nog in de Jupiler League, nu heeft hij al de wedstrijd voor de Johan Cruijff Schaal gespeeld en de afscheidswedstrijd van Van der Sar, vol met supersterren. “Ik heb zo’n afscheidswedstrijd nooit eerder meegemaakt. Grappig ook om Wayne Rooney de hand te schudden. Met FIFA en Pro Evolution Soccer speel ik altijd met Rooney. Van der Sar heeft een prachtige carriere gehad. Dat merkte je ook aan hoeveel mensen en welke oud-ploeggenoten er op deze avond zijn afgekomen.”

In de voorbereiding had Boerrigter nog wat problemen met zijn scheenbeen, maar door shockwave therapie gaat het nu veel beter. “Ze schieten dan met heel hoge geluidsgolven op je been. De eerste keer was geen pretje en ging ik bijna dood van de pijn. De tweede behandeling was ook nog gevoelig, maar de derde al een stuk minder. Dat betekent dat er vooruitgang in zit. Het gaat nu goed en ik voel geen reactie meer, niet na de shockwave therapie en niet na de training.”