Ajax-spits Mounir El Hamdaoui geeft aan begrip te hebben voor het fluitconcert van afgelopen zondag. Dit zegt hij in een interview tegenover NuSport. De omstreden spits maakte na de wedstrijd juist kenbaar dat het hem niets deed, maar nu lijkt hij het enigszins te nuanceren. “Er is een bepaald beeld van me ontstaan. Ik kan niets anders doen dan presteren. Praatjes vullen geen gaatjes. Ajax is een club die voetbal ademt.”

De Marokkaanse aanvaller gaat er alles aan doen om zijn relatie met het publiek weer te herstellen. Aan een vertrek denkt El Hamdaoui nog niet. ”Pas als er een club komt waar ze nog veel beter voetballen, ga ik nadenken. Maar daar zijn er niet veel van”. Of het puntenverlies in Den Haag en de uitschakeling in de UEFA League aan zijn afwezigheid te danken is, weet hij niet. ”We hebben ook punten verloren met mij en duels gewonnen zonder mij.”

Mounir El Hamdaoui, die afgelopen zomer overkwam van AZ, denkt dat het kampioenschap op een enkele detail beslist zal worden. ”Ik vind niet dat we minder kwaliteit hebben dan PSV en FC Twente. Het zijn momentopnames geweest, details die net in ons nadeel uitvielen”, aldus El Hamdaoui. Frank de Boer blijft in ieder geval vertrouwen houden in de spits. El Hamdaoui is ondanks zijn afwezigheid nog steeds de topscoorder van Ajax met dertien doelpunten.

Foto: Afdb ~ Oscar