Mounir El Hamdaoui kan helemaal niks met de geruchten dat hij wil vertrekken bij Ajax. De spits maakte zondag in de wedstrijd tegen NAC Breda zijn rentree na een langdurige periode van absentie en sprak na afloop met Eredivisie Live. “Ik niet gemotiveerd? Dat zijn lulverhalen”, luidde het kraakheldere commentaar van de Marokkaan.

“Ik heb nooit gezegd dat ik niet voor Ajax wil spelen en ik weet ook niet wie dat de wereld in geholpen heeft”, aldus El Hamdaoui. “Ik ga me er niet tegen verdedigen, daar schiet ik niks mee op. Het doet me niks. Het is vervelend omdat de fans misschien kritischer zijn, maar zoals ik al zei doet het me weinig. Ik concentreer me op de wedstrijden en doe m’n ding.”

Dat de international niet blij was dat Frank de Boer hem vlak na zijn aanstelling passeerde voor de wedstrijd bij AC Milan, klopt wel. “Toch heb ik de afgelopen maanden rustig beleefd. We hebben gesproken en dat is nu verleden tijd. We kijken nu alleen maar naar de toekomst. Dat ik op dat moment niet blij was lijkt me logisch.”

Tekst: Voetbal Zone               Foto: afdb.nl – Oscar