Maarten Stekelenburg staat langer dan verwacht langs de kant. De doelman van Ajax werd woensdag geopereerd aan zijn duim en moet rekening houden met een afwezigheid van negen weken.

In eerste instantie hoopte Ajax Stekelenburg, die op een training zijn duim brak, binnen vier tot zes weken weer terug te hebben. Die kans is na de ingreep verkeken. “Ik ga ervan uit dat mijn seizoen erop zit”, zegt Stekelenburg op de website van Sport-Promotion. “De operatie is geslaagd, maar het herstel duurt wel veel langer dan ik aanvankelijk dacht.”

Stekelenburg hoopte eerder nog op 8 mei weer inzetbaar te zijn wanneer Ajax het in de bekerfinale opneemt tegen FC Twente. “Maar dat kan ik echt op mijn buik schrijven, zoals de zaken er nu voorstaan. Dit duurt zeker nog zeven weken, als het niet langer is. Het stukje afgebroken bot bleek niet meer gezet te kunnen worden. Dat moest er dus uit. De pees die aan het botje verbonden was, is nu met een schroefje vastgezet. Dat is allemaal prima geslaagd. Minder prettig is het vervolg, althans de duur ervan.”

De teleurstelling bij de doelman van Ajax en het Nederlands elftal is groot. “Juist in de beslissende fase van het seizoen kan ik er niet bij zijn. Niet bij Ajax, niet bij het Nederlands elftal. Niemand hoeft me op dit moment te vragen hoe ik me voel. Dat antwoord kun je zelf wel invullen. Zo zie je maar, een simpele training op zaterdag en dan gebeurt dit. Ik kan me op volgend seizoen gaan richten. Dat zal ik ook doen, maar de realiteit moet nog wel tot me doordringen.”

Tekst: Voetbalprimeur