Adam Maher (18 pas) is de verrassende vormgever van koploper AZ. Vanavond staat hij op het veld van de Amsterdam ArenA om te spelen tegen Ajax, de club die hem op elfjarige leeftijd ook wel had willen hebben. Maher over een ‘no lookpass’, Gertjan Verbeek en de moeilijke keuze tussen Marokko en Nederland.

‘Ajax wilde me vroeger graag hebben. Dat was toen ze hoorden dat ik naar AZ kon. Ik was toen elf en speelde voor Zeeburgia. Ik had mijn keuze voor AZ al gemaakt en ik heb nooit getwijfeld. Ajax is een mooie club, maar ik voelde me direct goed bij AZ. Zij hadden veel vertrouwen in me, want ik hoefde geen selectiewedstrijden meer te spelen.’

‘Ik weet nog dat mijn vader me belde toen ik op school zat en zei dat ik naar AZ kon. Ik zei hem dat hij tegen de mensen van de club kon zeggen dat ik daar graag wilde spelen. Ik heb nooit meer gedacht aan Ajax. In mijn buurt in Diemen is iedereen voor Ajax. Na de wedstrijd van vanavond ga ik ze uitlachen. Wij zijn koploper, omdat we veel vertrouwen hebben. Het is heerlijk voetballen op tien als er zoveel druk wordt gezet op de tegenstander.’

Lees het hele verhaal vandaag in het AD.

Foto: Afdb ~ Oscar