Het lijkt haast wel alsof de spanning in aanloop naar de ontknoping in de eredivisie de Ajacieden verlamt. Juist op de momenten dat Ajax zijn lot in eigen handen kon nemen, gaven de spelers van Frank de Boer niet thuis. Toch zegt Christian Eriksen het juist fijn te vinden om met spanning te voetballen.

Eigen hand
Ook in het thuisduel met Excelsior kende Ajax weer een slechte fase, wat er bijna toe leidde dat het fout afliep. De Kralingers weigerden echter voor de tweede keer te scoren, waarna de wedstrijd in Amsterdams voordeel werd beslist. Een week eerder ontsnapte Ajax al op bezoek bij NEC.

“De tweede helft begonnen we slecht, ja, maar gelukkig pakten we het op. Die puntjes moeten we zeker uitvlakken tegen betere ploegen. Maar respect voor Excelsior, zij speelden best goed. We moeten verder bouwen op de goede periode,” vertelt Eriksen in gesprek met Ajaxlife.nl.

“Misschien kwam het door de hitte of was het mentaal,” vervolgt de Deense middenvelder over het mindere spel dat Ajax op de mat legde. “Veel ballen van mij op Mickey Sulejmani mislukten, we waren slordig. Ik weet ook niet precies hoe dat komt.”

Lees verder op: AjaxLife.nl