Daley Blind kwam in de eerste seizoenshelft niet aan bod bij Ajax. De verdediger leek opnieuw op weg naar FC Groningen, maar nu liggen er weer kansen en blijft Blind in Amsterdam.

Daley Blind deed in de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV eindelijk weer eens mee bij Ajax. Onder Martin Jol kreeg de verdediger dit seizoen geen enkele kans, en leek lange tijd op weg naar FC Groningen. Bij die club speelde hij de tweede helft van vorig seizoen ook al op huurbasis en destijds maakte hij indruk.

FC Groningen zag kansen toen Blind door Jol min of meer werd genegeerd en ondernam pogingen de zoon van Ajax-assistent-trainer Danny Blind terug te halen naar de Euroborg. Lange tijd leek het hier ook op uit te lopen, maar nu ruikt Daley weer zijn kans en lijkt hij bij Ajax te blijven.

”De gesprekken met Groningen waren vergevorderd”, aldus Blind tegenover de camera’s van de NOS. ”Je moet ook aan jezelf en aan je eigen ontwikkeling denken. Ik weet van mezelf dat ik alles heb gegeven. Ik heb ook goede wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax. Soms heb je ook een beetje geluk nodig en moet je maar net een kans krijgen.”

Blind was in een vergevorderd stadium met FC Groningen over een tweede uitleenbeurt, maar die ging alsnog niet door. ”Op een gegeven moment heb je die trainerswissel en een gesprek met de trainer. Dat is allemaal positief gelopen en ik voel me nu eindelijk weer deel van het team. Dat voelt heel goed”, aldus Blind.

Tekst: NOS