Nicolai Boilesen was de aangewezen man om de linksback positie definitief op zich te nemen. De Deen speelde vrij, durfde risico’s te nemen en sprak binnen enkele weken vloeiend Nederlands. Toch heeft de linkspoot al een tijdje niet gespeeld. “Ik vond Nicolai de laatste tijd iets minder scherp, dus ik heb andere keuzes gemaakt.”

Tegenover Voetbal International legt Frank de Boer uit waarom Boilesen al een tijdje aan de kant staat. ”Een enkele keer kijken we naar specifieke kwaliteiten van de tegenstander, maar normaal bepaalt de kwaliteit en vorm van een speler of ik hem opstel”, aldus de trainer.

”Het liefst heb ik dat hij  zich als vaste linksback manifesteert. Nicolai heeft alle eigenschappen die bij een vleugelverdediger van Ajax horen. Ik heb andere spelers die ook op die positie uit de voeten kunnen, dus hij zal net als iedereen moeten strijden om zijn plek.”

De jongeling hoeft zich echter nog geen zorgen te maken over zijn positie bij Ajax. ”Bovendien moet je met dit soort jonge gasten voorzichtig omgaan. Maar Nicolai hoeft zich geen zorgen te maken. Hij is een groot talent met een mooie toekomst.”

Foto: Afdb – Oscar