Mounir El Hamdaoui werd vorige week na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk disciplinair geschorst door trainer Frank de Boer. Sinds maandag traint de aanvaller mee met Jong Ajax in afwachting van wat er komen gaat. Voor de camera’s van de NOS gaat Mounir El Hamdaoui in op de bewering dat hij zich als een vedette gedraagt en een speciale behandeling nodigt heeft.

“Ik heb geen speciale behandeling nodig, zo’n jongen ben ik niet. Ik ben alleen wel van mening dat een trainer soms op andere manieren met een bepaalde cultuur moet omgaan. Dat wil niet zeggen dat er dan sprake is van een speciale behandeling, het is gewoon een andere benadering. Een trainer zal daar zelf ook profijt van hebben. Louis van Gaal en Andries Jonker zijn erg goed in het respecteren en benaderen van bepaalde culturen. Het is voor mij belangrijk dat ik het respect voel van de trainer. Dan ben ik ook in staat het respect aan anderen te geven”, aldus de Marokkaanse Ajacied.

Dat er wordt beweerd dat El Hamdaoui een brutale jongen is, denkt de speler in kwestie zelf heel anders over. “Uiteraard is het op sommige momenten beter om je mond dicht te houden, maar als ik vind dat er onrechtvaardige dingen gebeuren of worden gezegd dan is het voor mij moeilijk om mijn mond te houden. Ik ben van nature een eerlijk persoon die zegt wat hij denkt. Dat wil helemaal niet zeggen dat ik ruzie zoek, absoluut niet. Soms moet ik mijn verhaal gewoon eventjes kwijt”, aldus El Hamdoui.

Het volledige interview zal zaterdag om 12.00 uur te zien zijn op Nederland 2 bij het NTR-programma De Halve Maan.