Vlak voor het sluiten van de transfermarkt trok Ajax Dmirti Bulykin aan als pinchhitter achter eerste spits Kolbeinn Sigthorsson. Toch heeft de Russische spits ook andere plannen, zo vertelt hij in een interview tegenover NuSport.

“Ik wil zoveel mogelijk spelen”, zegt de 31-jarige aanvaller die vorig jaar bij ADO Den Haag 21 keer scoorde. Tegen Heracles Almelo (2-3) bleef hij nog de hele wedstrijd op de bank. “Ik dacht dat ik erin moest bij een 1-1 stand, en dat ik toen ook mijn debuut kon maken. Maar na de goals van Sulejmani en de Jong was duidelijk dat de drie punten binnen waren en ik weer mocht gaan zitten. Dat is ook wel logisch.”

Uiteindelijk wil Bulykin meer dan een rol als bankzitter: “Mijn geduld is niet oneindig.” Aan zelfvertrouwen ontbreekt het ook niet bij de spits: “Je kunt tien miljoen euro uitgeven aan een goede, jonge spits. Dat is veel geld. Ik ben dan wat ouder, maar wel goedkoper en beter dan de meeste jonge aanvallers.”

“Ik heb ervaring, ik scoor veel. Ik sta sneller op de goede plaats dan een jonge speler. Ik zie al lang van te voren wat er gaat gebeuren. Dat is kwaliteit. Ik weet dat ik op een heel hoog niveau kan spelen”, aldus Dmitri Bulykin.