In hoeverre kloppen voorspellingen?

Als het aankomt op voorspellen van voetbalwedstrijden onder collega’s en vrienden, dan komt het vaak neer op persoonlijke meningen en voorkeuren. Om voorbij de hypes van dit moment te kunnen kijken en objectief naar de statistieken te kijken kan moeilijk zijn.

Nu het voetbalseizoen voorbij is, is het leuk om even terug te blikken naar de voorspellingen en te kijken in hoeverre die nou kloppen. Het uitgebreide onderzoek met de simulaties kan hier worden gevonden.

Kroon Casino’s onderzoek team heeft meer dan 10.000 seizoenen van wedstrijden in de top 4 voetbal leagues gesimuleerd. Door alle mogelijke resultaten te analyseren, kunnen de meest waarschijnlijke league ranking aan het eind van de seizoen gevonden worden.

In oktober 2017 zijn de meest recente data toegevoegd om de beste voorspellingen te kunnen doen voor 2017/18 seizoen. Het is interessant om deze resultaten met de werkelijke standen van de leagues te vergelijken. Naast deze simulaties hebben we ook de topscoorder prestaties in model gebracht in de premier league.

Topscoorder prestaties in de Premier League

Alan Shearer is momenteel de topscoorder in de Premier League met een totaal van 260 goals. Om te zien of de huidige spelers van de Premier League dat kunnen voorbijgaan hebben we de topscoorder prestaties van de Premier League voorspelt.

In de voorspellingen gaan we ervan uit dat de speler fit blijft en op dezelfde leeftijd als Shearer stopt. Het is natuurlijk ook van belang dat de speler in Premier League blijft voetballen. De natuurlijk afname in de grafiek te maken de leeftijd van de speler wat we hebben meegenomen in de analyse.

Gebaseerd op alle data is het voorspellen we dat Harry Kane de beste topscoorder van de premier league gaat worden. Hij zou Shearer op zijn 29e kunnen verslaan en volgens de voorspellingen zou hij tenminste 392 goals kunnen maken, als hij net als Shearer op zijn 35e ermee stopt.

De nummer twee in deze lijst is Romelu Lukaku. De Belgische spits gaat naar verwachting tenminste 304 goals maken als hij fit blijft en in de Premier League blijft spelen. De volledige lijst met de voorspellingen van de topscoorders kan hier worden gevonden.