Ajax gaat op 25 oktober voor het tweede jaar op rij de Ajax Run organiseren. Na het grote succes van vorig jaar heeft Ajax besloten om dit evenement jaarlijks terug te laten keren. De Ajax Run is een initiatief van Ajax in samenwerking met de Ajax Foundation, de Amsterdam ArenA en Scheffer Team.

Naast de 5 en 10 km zal er wederom een kidsrun en businessrun georganiseerd worden. Ook voor rolstoelgebruikers is het mogelijk om aan het evenement deel te nemen. Aangezien Ajax om 14:30 uur een uitwedstrijd speelt tegen Vitesse, begint het programma dit jaar wat eerder. Ajax bespreekt op dit moment met diverse partijen de mogelijkheden om de wedstrijd tegen de Arnhemmers live uit te zenden.

De start van de Ajax Run 2015 begint naast de Amsterdam ArenA. De finish zal net als vorig jaar in de ArenA plaatsvinden. Inmiddels hebben diverse Ajax-prominenten hun deelname toegezegd. De netto-opbrengsten van dit evenement komen volledig ten goede aan de organisatie van de Ajax Foundation G-dag, een sportdag voor jongeren met een beperking. Via de officiële website van de Ajax Run is het mogelijk om je in te schrijven voor een van de afstanden. Op die website is ook meer informatie over het evenement te vinden.

Programma Ajax Run 2015:
10:30 uur: afhalen startnummers en na-inschrijving open
12:00 uur: start kidsrun
12:30 uur: start 5 km
13:15 uur: start 10 km Ajax nieuws Ajax1.nl Ajax Run 2015