© Proshots

Zoals eerder bekendgemaakt vindt op dinsdagavond 25 april 2017 de Cruyff Foundation 14K Run plaats. Dit unieke hardloopevenement wordt door Ajax en sportevenementenbureau le Champion georganiseerd ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, die op deze datum 70 jaar zou worden. Ajax maakt via de officiële clubwebsite bekend dat de inschrijving inmiddels is gestart.

De Cruyff Foundation 14K Run start in de Amsterdam ArenA en eindigt in het Olympisch Stadion. Als deelnemer kom je langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff. De totale route heeft een afstand van 14 kilometer, maar er wordt ook een route van 5 kilometer, een Business Run en een speciale Kids Run georganiseerd. Zowel de start als de finish van de 5K Run en de Kids Run is in de Amsterdam ArenA.

Je kunt je vanaf heden tot en met 10 april 2017 inschrijven voor de Cruyff Foundation 14K Run. Mochten de deelnemerslimieten eerder bereikt zijn, dan zal de inschrijving in een vroeger stadium sluiten. Er zijn 5000 startbewijzen voor de 14K Run, 2000 voor de 5K Run en 1500 voor de Kids Run. De inschrijving van de Business Run start op 14 februari aanstaande en inschrijven is voor alle afstanden ook mogelijk voor sporters met een beperking.

De opbrengsten en alle bijbehorende acties komen volledig ten goede aan de Cruyff Foundation. Inschrijven is mogelijk via www.cruyff-foundation14krun.nl.