Crypto is razend populair en ontwikkelt zich snel. Het is erg populair maar daarnaast ontwikkelt het zich ook nog snel met nieuwe ontwikkelingen. Zo kan je natuurlijk bitcoins kopen maar tegenwoordig ook een ripple kopen. Wat uiteindelijk ook nog interessant is zijn dus de fan tokens. Wil je weten wat het inhoudt en waarom het zo interessant is? Dit wordt uitgelegd in dit artikel, dus lezen maar!

Fan tokens

Je vraagt je natuurlijk af, wat zijn fan tokens nou eigenlijk? Als je goed leest staat het natuurlijk al in de naam en kan je wel raden waar het over gaat. Het zijn tokens voor fans. Het woord fans kan breed genomen worden maar er ligt vooral de focus op voetbalclubs en e-sports. Bij elke token zitten verschillende voordelen aan, er is niet een voordeel voor alle tokens. Er zijn fan tokens die je een mogelijkheid geven tot een unieke ervaring maar ook tokens waarbij je stemrecht krijgt binnen een betreffende organisatie. Er zijn ook fan tokens waarmee je dingen kunt kopen zoals merchandise, maar ook dat je verschillende bijzondere beloningen vrij kan spelen. Er zijn niet veel speciale eigenschappen aan fan tokens. Het is vooral leuk omdat je fan bent van een voetbalclub, dat dit hieraan gekoppeld is. Deze tokens kunnen voor verschillende mogelijkheden gebruikt worden. De fan tokens zorgen voor leuke extra’s voor de fans. In het speciaal voetbalclubs. Veel Nederlanders zijn betrokken bij de sport voetbal, door deze tokens worden fans nog meer betrokken bij de voetbalclub.

Handelen fan tokens

Je vraagt je misschien ook af, is het mogelijk om te handelen in fan tokens? Het is zeker mogelijk om in fan tokens te handelen. Van bekende voetbalclubs zijn speciale tokens wel te handelen. Dit wordt gedaan op Binance, de meest bekende clubs die je dan tegenkomt zijn Paris Saint Germain, Manchester City, FC Barcelona en Juventus. Dit zijn de meest bekende, wat kleinere clubs zijn vaak niet te verhandelen. Wel kan je daar verschillende tokens voor kopen, zelf van de Fortuna Sittard zijn er tokens te kopen. Het is wel zo dat de waarde van een fan token ook kan dalen dit geld ook voor andere crypto munten. Naast fan tokens kan je bijvoorbeeld ook ethereum kopen. Ondanks dat het toch interessant is om te handelen met fan tokens of andere crypto munten. Je moet wel op je hoede blijven dat de waarde altijd kan dalen.