De kans dat Matthijs de Ligt volgend jaar bij FC Barcelona speelt lijkt een stuk kleiner geworden. Volgens Mundo Deportivo wordt het een lastige opgave om de aanvoerder van Ajax naar Catalonië te halen vanwege de rol van Mino Raiola.

De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer van De Ligt verkoopt de stopper alleen aan de club die bereid is de hoogste transfersom en het hoogste salaris te betalen, zo schrijft Mundo Deportivo. De Catalanen willen niet meedoen aan dze ‘veiling’.

Ook zou Barcelona zich intern afvragen of ze De Ligt een hoger salarisvoorstel kunnen doen dan Frenkie de Jong, die al een bod geaccepteerd zou hebben. Men zou De Ligt een vergelijkbaar salaris willen bieden om scheve verhoudingen tussen de twee te voorkomen. Dit voorstel lijkt echter te laag te zijn voor Raiola.

Bovendien twijfelt Barcelona of ze twee keer 70 miljoen over hebben voor zowel De Jong als De Ligt. Waar De Jong wel wordt gezien als directe basisspeler, zou De Ligt een vervanger worden van Gerard Piqué, die nog een driejarig contract heeft in Camp Nou. Raiola heeft de reputatie om onrust te stoken als zijn cliënten geen basisplek krijgen.