Het Algemeen Dagblad weet te melden dat de interesse in Jan Vertonghen steeds grotere vormen aanneemt. Waar de interesse van Manchester City al langer bekend was, hebben nu ook Liverpool en Arsenal hun vizieren gericht op de verdediger van Ajax.

De interesse van Manchester City zou het meest concreet zijn. Het is echter maar de vraag of de 24-jarige Vertonghen trek heeft in een transfer naar de tweede club van Manchester. Het bedrijf dat de belangen van de Belgisch international behartigt, Nahkli Mondial, kon niet bevestigen of Manchester City een serieuze kandidaat is om Vertonghen over te nemen. De verdediger zelf ziet een transfer naar Engeland wel zitten, maar zal meer voor de absolute top willen gaan. Tevens heeft hij aangegeven het niet erg te vinden nog een jaar in Amsterdam te moeten vertoeven.
 
Vertonghen, die in 2006 zijn debuut maakte voor de Amsterdamse club en sindsdien 124 competitieduels speelde, heeft bij Ajax een contract tot medio 2013. Hierdoor kan de clubleiding van de kampioen van Nederland een behoorlijke transfersom verlangen. Voor Manchester City lijkt dit geen enkel probleem te vormen, aangezien de steenrijke sjeik Mansour Bin Zayed Al Nahyan de eigenaar is van City.