Voor de komst van het internet was wedden op voetbal heel beperkt. Wie zich aan een weddenschap wilde wagen moest zich verplaatsen naar het dichtstbijzijnde wedkantoor. Daar aangekomen schoof de gokker soms nog in een lange rij aan vooraleer een bookmaker, de man aan het loket, de inzet noteerde. De mogelijkheden om in te zetten waren schaars. Je kon bijvoorbeeld alleen wedden als de wedstrijd nog niet begonnen was. Was je bij de gelukkigen die juist gegokt had, mocht je weer in de rij gaan staan om je winst in ontvangst te nemen. Het internet heeft deze manier van wedden helemaal onderuit gehaald. Ja er zijn nog wedkantoren maar die vervullen meer een sociale rol dan een praktische.

 

Tientallen aanbieders van sportweddenschappen vervangen het lokaal wedkantoor

Had je vroeger te kiezen uit één of twee wedkantoren, dan zijn er nu tientallen sites waar je kan inzetten. Sinds kort hoeft dat zelfs niet meer bij illegale, buitenlandse goksites of bij de staatsloterij. De nieuwe kansspelwet op afstand betekent dat er een groter aantal vergunde aanbieders van sportweddenschappen op de markt zijn. Dit casinostats overzicht bespreekt de verschillende Nederlandse aanbieders en waarin ze zich onderscheiden van elkaar. Het belangrijkste is dat de concurrentie goed nieuws is voor de gokkers. Om te concurreren bieden de aanbieders betere weddenschappen en voorwaarden aan zoals bonussen en promotieacties om klanten voor zich te winnen. Een groot voordeel voor de spelers.

 

Nieuwe soorten weddenschappen

Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kan erop wedden, ook binnen het voetbal. Populair bij gokkers zijn bijvoorbeeld de Accas. Hierbij gok je op twee of meerdere wedstrijden. De quoteringen van deze wedstrijden worden met elkaar vermenigvuldigd. Het is een manier om snel veel geld te verdienen met een lage inzet maar het risico is wel groter. Als je één wedstrijd verkeerd voorspelt, heb je het hele pakket verloren.

Bij in-play betting of live betting zet je in tijdens de wedstrijd maar wel voor deze afgelopen is. Veel gokkers zetten graag in op de uitslag van een voetbalwedstrijd een kwartier voor deze afgelopen is. In Europa zouden ondertussen meer inzetten gebeuren tijdens de wedstrijd dan erna. In Azië is dat zelfs al 90% bij inzetten op basketbalwedstrijden.

 

De hele voetbalwereld op één goksite

Online wedden maakt het mogelijk om van overal in de wereld op de voetbalwedstrijd in te zetten die jij wil. Jij bent degene die het toernooi, de wedstrijd en de spelers kiest. Je hoeft het niet meer te stellen met het aanbod in het wedkantoor. Ben je op vakantie in Aruba en wil je inzetten op Ajax die haar volgende wedstrijd in Eredivisie speelt? Geen probleem. Of toch liever op Manchester City, je favoriete buitenlandse ploeg, in de Premier League. Ook dat kan. Zo is gokken op sportwedstrijden van een lokaal gebeuren uitgegroeid tot een globaal gebeuren. Een gokker uit Timboektoe kan even makkelijk inzetten op Ajax als jij op een Engelse topper.

 

Het internet heeft de manier van wedden op voetbal drastisch veranderd en uitgebreid. Wedden was nog nooit zo eenvoudig en de keuze aan weddenschappen is exponentieel gegroeid.