IMG_7507Resized  De A1 van Ajax heeft in Breda met 1-2 gewonnen. 75 minuten lang keek de ploeg tegen een achterstand aan. Toen Vincent Vermeij werd ingebracht, kantelde de wedstrijd.

In de eerste tien minuten was het balbezit voor Ajax. Een mislukte terugspeelbal van NAC Breda leidde de eerste kans voor Ajax in.  Nick de Bondt mocht alleen door maar stuitte op de uitstekend reddende keeper De Bruyn. De eerste helft was verder vooral aftasten van beide ploegen. Na een kwartier voetbal ontstond het eerste doelgevaar van NAC. Een schot ging een paar meter over de kruising. Ajax wist niet wat het moest in balbezit en NAC was zichtbaar  feller in de duels. De grootste kans voor Ajax was voor Queensy Menig. Na een half uur spelen passeerde hij zijn directe tegenstander op snelheid maar was hij onzorgvuldig in de afronding. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Ajax werd door aanvoerder Gravenberch achter eigen doelman Leeuwenburgh gewerkt.

Ajax probeerde wel te voetballen maar was vaak onnauwkeurig en onoplettend in de opbouw. De A1 van NAC stelde hier strijd tegenover en daar had Ajax het met vlagen zichtbaar moeilijk mee. Halverwege de tweede helft kroop Ajax dan eindelijk uit de schulp. Een mooie kopgoal van invaller Vincent Vermeij na een dito voorzet van Kuipers zorgde voor de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd blunderde NAC achterin. Een vrije trap werd zomaar ingeleverd bij Vermeij. Met een bekeken stiftje zette hij de A1 op een voorsprong. Na deze goal kwam de overwinning van Ajax niet meer in gevaar. Spits Menig mocht voor de derde keer alleen op de keeper af maar die lag andermaal in de weg.

Scoreverloop:
45′ Danzell Gravenberch (eigen doelpunt) 1-0
75′ Vincent Vermeij 1-1
79′ Vincent Vermeij 1-2

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Martina, Gravenberch(45’Noordhoff), Kuipers(83′ Van den Boomen), Rosheuvel, Vissie, El Hasnaoui(45’Bakker), Anderson, Meleg(65′ Vermeij), Menig, De Bondt(75′ Acolatse).