Ajax heeft de wedstrijd tegen FC Twente met 2-2 gelijkgespeeld. De Tukkers scoorde twee keer via Gutiérrez en Ziyech. Tien minuten na rust zorgde invaller Viktor Fischer voor de eerste Ajax-treffer, de tweede volgde tien minuten voor tijd via een penalty van Nemanja Gudelj.

Ajax begon met één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag: Nick Viergever verving Mitchell Dijks op de linksbackpositie. Het kwakkelende FC Twente stond voor het eerst onder leiding van assistent-trainer René Hake nadat Alfred Schreuder na de vorige wedstrijd werd ontslagen.

De Amsterdammers gingen de wedstrijd voortvarend van start en kregen in het eerste kwartier twee kansen. Zo werd een een gevaarlijke voorzet van Anwar El Ghazi gestopt door keeper Drommel en haalde Riechedly Bazoer niet veel later hard uit. Nadat een voorzet van Ter Avest tot corner werd verwerkt kreeg Twente-speler Ede de eerste gele kaart van de wedstrijd, nadat hij een overtreding beging op Joël Veltman. Ook Nick Viergever ging even later op de bon nadat hij Gutiérrez vasthield. Viergever ontsnapte vervolgens aan een tweede gele kaart nadat hij Cabral vasthield.

Een corner van FC Twente betekende de openingstreffer van de avond. Gutiérrez werd op de middenstip vrijgelaten door Nemanja Gudelj en de Tukker kon feiloos binnenschieten. Het doelpunt betekende de eerste tegengoal voor Ajax dit seizoen. Ajax moest zich even herpakken en kwam niet tot echte kansen. Behalve een corner van Gudelj die voorlangs werd gekopt door Veltman en een vrije trap van Gudelj die over ging werd er weinig gecreëerd. De twee ploegen gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor FC Twente op het scorebord.

Aan Ajax in de tweede helft de taak om een beter resultaat op het scorebord te zetten. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar de goal viel in de 50e minuut aan de andere kant. Gudelj maakte in de zestien hands en de bal ging op de stip. Cillessen kon het schot van Ziyech niet keren en dus stond FC Twente op een comfortabele 2-0 voorsprong. Ajax probeerde gelijk wat terug te doen via Milik en Klaassen maar beide kwamen niet tot scoren. In de 56e minuut verving Viktor Fischer de ongelukkig spelende Milik en die wissel bleek zeer waardevol. Een prachtige pass van Bazoer zorgde ervoor dat Fischer de bal achter keeper Drommel kon tikken: 2-1. Het doelpunt zorgde bij de Ajacieden voor vertrouwen en Ajax werd de betere ploeg. Er ontstonden een aantal kansen maar de gelijkmaker werd niet gevonden. Frank de Boer wisselde vervolgens offensief: Viergever ging eruit voor Yaya Sanogo en ook deze wissel leverde iets op voor Ajax. De gehuurde spits van Arsenal ging neer in de zestien en Ajax kreeg een strafschop. Gudelj schoot de penalty beheerst binnen en zo stond de gelijke stand dan toch op het bord. In de laatste minuten probeerde beide teams de winst te pakken maar kwamen niet meer tot scoren. Ajax nieuws Ajax1.nl