Jurriën Timber kijkt uit naar de UEFA Youth League. De 17-jarige verdediger was de eerste wedstrijden van dit seizoen de aanvoerder van Ajax O19. “Ik ben erg benieuwd. Het is voor mij een uitdaging en een nieuwe ervaring. We krijgen er waarschijnlijk wat jongens bij met ervaring die ons daarbij zullen helpen”, vertelt hij op Ajax.nl.

Net als het eerste elftal speelt ook Ajax O19 tegen AEK Athene woensdag. “Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat we van AEK moeten verwachten. Het klinkt misschien als de makkelijkste van de poule, maar we moeten ze nooit onderschatten. We weten namelijk helemaal niet wat voor team het is. Ik hoop dat er veel publiek komt kijken en ons komt steunen. Wij willen iets leuks neerzetten voor het publiek.”

“Eén van de beste teams”

Timber is zeer lovend over de huidige O19. Volgens het talent behoort de selectie van trainer John Heitinga tot één van de beste teams van de Youth League. “We gaan vol voor de 1e plek in de poule. Ik weet welke kwaliteiten we hebben. Ik denk dat wij een van de beste teams van Europa zijn. Als we zo spelen als tegen FC Utrecht, dan moet het woensdag goedkomen.”

Eriksen geniet van Ajax: “Kunnen heel ver komen dit seizoen”