Jaap Stam Houdt het niet langer vol om in de schoolbanken te zitten voor de trainerscursus en is met de Jaap StamKNVB in overleg hoe hij de cursus Coach Betaald Voetbal kan afronden. Stam is enkele weken geleden al afgehaakt, het klassikale stond de assistent-trainer te veel tegen weet De Telegraaf.

Toch wil Jaap Stam graag het hoogste trainersdiploma halen om op termijn op eigen benen te staan. De KNVB wil de oud-international wel terwille zijn, daarom zoeken beide partijen naar een oplossing, waarbij Jaap Stam eventueel individueel de cursus kan afronden.

Jaap Stam kreeg al diverse aanbiedingen om hoofdcoach te worden, maar ging daar niet op in omdat hij het hoogste diploma niet heeft. Johan Cruijff noemde hem ook als eventuele opvolger van Frank de Boer bij Ajax.

Ajax maakte op 28 mei 2014 bekend dat Jaap Stam samen met Andries Ulderink is aangesteld als trainer van Jong Ajax. Jaap Stam tekent een nieuw contract dat ingaat op 1 juli 2014 en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2016. Stam en Ulderink werden de opvolgers van Alfons Groenendijk die in het debuutjaar van Jong Ajax in de Eerste divisie als 14e eindigde. Ajax nieuws Ajax1.nl